تغذیه سالم در سفر

تاریخ انتشار مطلب:   تیر 1402

مجله مانا سبک زندگی تغذیه سالم در سفر

امیدوارم شما جز آن دسته افرادی که مصمومیت غذایی در حین سفر را تجربه کرده‌اند، نباشید. اما اگر این تجربه تلخ را داشته باشید، می‌دانید این شرایط چقدر سخت و اذیت کننده می‌باشد که سفر خود را با حال بد در تختخواب سپری کنید. در این مقاله قصد داریم با گفتن چند تکته به داشتن یک تغذیه سالم حین سفر به شما کمک کنیم.

برنامه ریزی غذایی

 برنامه غذایی

برنامه ریزی غذایی قبل از شروع سفر برای اطمینان از سلامت غذایی که قرار است میل کنید یکی از مهم‌ترین مراحل آماده سازی برای سفر شما می‌باشد. برای طبخ غذاهای مورد نظر خود ترجیحا از مواد اولیه تازه استفاده کنید.
قبل از شروع سفر خوراکی‌ها و غذاهای سریع هضم و سبک میل کنید تا با شکم‌ پر مجبور به استفاده از ماشین و سایر وسایل نقلیه نشوید.
برای سفر خود حتما آب آشامیدنی کافی همراه داشته باشید. کم آبی بعد از فعالیت‌های طولانی، ماندن در ترافیک و ... می‌تواند باعث ایجاد سردرد و بی‌حالی شما شود. کم آبی بدن حتی روی بهم ریختن عملکرد دستگاه گوارش شما هم تاثیر گذار است.
پیش از نوشیدن آب لوله کشی در هر شهر، از سلامت آن و قابل آشامیدن بودن آن مطمئن شوید.

تحرک کافی داشته باشید


اهمیت تحرک بدنی کافی

اختصاص دادن چند ساعتی به گردش و تفریح در طبیعت به کنترل اشتها شما کمک می‌کند. از سوی دیگر انجام فعالیت‌های فیزیکی به سوزاندن بهتر کالری دریافتی از غذاهای سنتی و محلی که معمولا شیرین یا چرب هستند کمک می‌کند.
اگر قصد دارید از غذاهای محلی که در هتل و رستوران‌ها سرو می‌شود میل کنید، بهتر است پیش از مراجعه به هتل یا رستوران از سلامت و بهداشت آن محل اطمینان حاصل کنید.
رستوران‌های شلوغ که توریست بیشتری به آن‌ها رفت و آمد دارند، انتخاب بهتری برای خوردن یک وعده غذایی هستند.
سعی کنید در کنار غذای خود حتما سالاد سبزیجات سفارش دهید. برای میل کردن سالاد نیز از سس‌های سالم و در حجم کم استفاده کنید.

خوردن میوه و سبزیجات را فراموش نکنید


مصرف میوه و سبزجات

مصرف به اندازه و به موقع انواع میوه و سبزیجات به دلیل داشتن فیبر کافی به عملکرد خوب دستگاه گوارش شما کمک می‌کند. توجه داشته باشید که بهترین زمان برای خوردن میوه قبل از غذا و برای سبزیجات همراه با غذا می‌باشد. از طرفی با تامین مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و در برابر بیماری‌ها و مسمومیت‌های غذایی مقاوم‌تر خواهید بودید.
میوه تازه همراه داشته باشید؛ خوردن میوه تازه به کنترل عطش و گرسنگی کمک زیادی می‌کند. میزان چربی میوه‌ها تقریبا صفر است درحالی که سرشار از ویتامین‌های A و C هستند. سیب، گلابی، انگور و خیار گزینه‌های خوبی برای سفر هستند.

از زیاد گرسنه ماندن در سفر بپرهیزید


غذای سفر

گرسنه ماندن و ضعف بدنی می‌تواند باعث معده درد یا پرخوری عصبی شود. ازسوی دیگر در زمان گرسنگی تمایل به خوردن غذاهای پرچرب در حجم زیاد بیشتر می‌شود که خود احتمال دل درد و سنگینی معده را زیاد می‌کند.
اگر برای تفریح بیرون از محل اقامت خود می‌روید مقداری آجیل همراه خود داشته باشید تا در صورت احساس گرسنگی، مقداری از آن را میل کنید.


فست فود در سفر


فست فود

بهتر است به جای خوردن انواع غذاهای فست فودی به سراغ رستوران‌های محلی بروید. با این کار به رونق کسب و کارهای محلی هم کمک کرده و با فرهنگ غذایی آن منطقه بهتر آشنا می‌شوید. از سوی دیگر مصرف فست فود باعث افزایش قند خون و اختلال در میزان توجه تمرکز می‌شود. همچنین احتمال ابتلا مسمومیت‌های غذایی با مصرف فست فود بیشتر می‌شود.

صبحانه، سوخت مورد نیاز بدن


اهمیت خوردن صبحانه

در حین سفر به هیچ وجه خوردن صبحانه را فراموش نکنید. برای شروع یک روز عالی در سفر و داشتن انرژی کافی، خوردن صبحانه امری ضروری است. همچنین یک صبحانه کامل کمک می‌کند تا احساس کسلی و خستگی در طی روز نداشته باشید.

نوشیدن چای و قهوه زیاد در جاده ممنوع


نوشیدن چای

نوشیدن چای در حال رانندگی و حال و هوای جاده، یکی از لذت‌های سفر محسوب می‌شود اما زیاده‌روی در نوشیدن انواع نوشیدنی‌های کافئین دار مانند چای و قهوه باعث خروج مقدار بیشتری آب از بدن شما می‌شود. این اتفاق تعادل بین الکترولیت‌های بدن را از بین ‌برده و ممکن است باعث گرمازدگی شود.